Åre er stor nok til de små

Bragt i VisitSwedens vintermagasin 2010/2011:

Af Birgitte Ramsø Thomsen

Offpiste i puddersne, de stejleste sorte pister, trendy afterski, det sejeste gear og udsøgt gourmetmad. Eller handler det om familiehygge med pølser på grillen lige ved skibakken, gode legepladser, søde skilærere og varmestuer med pusleplads og microovn? I Åre er der muligheder for alle.

Omkring byen Åre er der mere end et strejf af international glamour. Centrum Åre Torg har al den intime alpebystemning med smukke træhuse, eksklusive butikker og gode spisesteder, man kan ønske sig. Samtidig er skiløbet helt i top. Herfra spænder kommende freestylestjerner, kändis-Sverige og turister fra hele verden skistøvlerne hver vinter – og kaster sig fx ud på World Cup-bakken. Mange vælger turen 853 meter op i kabinebanen til det imponerende fjeldmassiv Åreskutan og står på ski ned over trægrænsen til panoramaudsigten over Åresjön.

Åre er et stort skiområde med i alt 41 lifte og 110 nedfarter. Foruden selve byen består Åre af fire andre charmerende byområder – Duved, Tegefjäll, Rödkulla og Björnen. Netop på grund af størrelsen og de mange forskellige muligheder er her plads til alle. Både de yngre pistefræsere og børnefamilierne, som Åre i de senere år har gjort rigtig meget for.

Åre Björnen er stedet for børn og nybegyndere. Her er hyggeligt og trygt med alt praktisk samlet omkring et centralt torv. Samtidig er terrænet så tilpas stort og varieret, at en uge sagtens kan gå på pisterne her. De er forbundet med det endnu større skiområde omkring Åre by, så der er mulighed for at tage på langfart.

En favorit bliver hurtigt Bjørnelandet – ud og ind af snoede skovpister på besøg hos bamsefamilien på skiferie. En anden favorit på bakken er den hyggelige og originale alpehytte Lilla Tyrolen – numsen i renskindet og en tallerken med duftende sprøde vafler med flødeskum. Eller de sjove funparks. Eller den sjove cafétipi med luxushotdogs på toppen af Tegefjäll. Eller badetur til vandland og saunaworld. Eller…

Åre er fuld af favoritter.